Nieuws
Aanbiedingen
Nieuwe producten
Ontwikkeling
Home

Roodenberg Staalkabels is nog altijd volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, eigen productiemachines, speciale gereedschappen en optimalisering van de dienstverlening.

Nieuwe producten worden ontwikkeld door eigen engineers, waarbij weinig gebruik gemaakt wordt van externe adviseurs.

Jarenlange ervaring met de toepassingen van staalkabel en andere materialen is de basis waarop een passend en creatief ontwerp gemaakt kan worden, naar wens en behoefte van de gebruiker. 

Zo zijn er in de afgelopen jaren verschillende maatproducten ontwikkeld, zoals de damwandstroppen, softsteels, theaterkabels met gekleurde kousen en conische klemmen en staalkabels met aangegoten eindverbindingen.

Om betaalbare, maar wel betrouwbare producten te maken worden er ook eigen machines en gereedschappen ontwikkeld en in eigen beheer gebouwd. Recente voorbeelden hiervan zijn diverse afmeet- en knipmachines, een overspoelmachine, een testopstelling voor takels en een geautomatiseerde lusfabricage voor dunnere kabels.

Zo kan de leveringstijd verkort worden en scherpere prijzen worden geboden.

Onlangs is er online module ontwikkeld waarmee klanten certificaten van hijsmiddelen direct via internet kunnen opvragen, uitprinten en de status kunnen inzien (geldigheidscontrole).