• Nederlands
  • Engels

Kettingwerk

Stalen ketting

Als dealer van het gerenommeerde merk Gunnebo uit Zweden wordt zowel het klassieke grade 8 programma aangeboden, als het revolutionaire Grabiq grade 10 programma.

Naast de standaard componenten waar de traditionele uitvoeringen mee gemaakt kunnen worden biedt het Grabiq programma ook een nieuwe range. Deze is dermate slim ontwikkeld dat er een enorme reductie in componenten gerealiseerd kan worden. Dit is natuurlijk gunstig voor de prijs, maar ook heel praktisch in gebruik: minder onderdelen en slijtagepunten, plus lagere montage- en inspectie kosten. Door het multifunctionele karakter van Grabiq zijn er uiteindelijk ook minder verschillende samenstellen nodig om verschillende hijswerken uit te voeren.

Indien in het bijgaande Gunnebo leveringsprogramma onverhoopt niet te vinden is wat voor een speciale toepassing gezocht wordt, dan bieden diverse andere kettingprogramma’s mogelijk een passende oplossing. Voor advies en informatie kan contact opgenomen worden met de verkoopafdeling.

Dyneema® ketting

De “Chain of evolution” wordt het wel genoemd. De overgang van stalen kettingen naar kettingen van kunststofvezels. Géén polyester of polyamide maar een Dyneema®, dit materiaal noemt men een UHMWPE. Dyneema® kenmerkt zich door het lage eigengewicht en hoge breekkracht. Daarnaast heeft het materiaal als eigenschap dat het géén terugslag kent bij breuk. Dit zorgt ervoor dat het materiaal veilig werken bevordert.

De Dyneema® kettingen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Het hijsen van een last is vanzelfsprekend maar ook het vastzetten van lading is met de Dyneema® ketting goed te doen. Hiervoor dien je dan een ratelspanner of een speciale Dyneema® sjorbandset te gebruiken. Vraag ons naar de opties.

De Dyneema® ketting is DNV GL approved. Meer weten? Klik hier.

Call Now Button