• Nederlands
  • Engels

Staalkabels op haspel

Verzinkte kabels

Om de kabel tegen corrosie te beschermen worden kabels verzinkt. Hierbij wordt het oppervlak voorzien van een beschermende laag zink waardoor er bescherming tegen de omgevingsfactoren is. Als kabelconstructie zijn er vele opties. In de regel is een kabel soepeler naar mate hij meer strengen heeft. Dit is echter niet altijd zo dus laat je altijd adviseren. In de standaardconstructies kun je wel stellen dat een 7×19 soepeler is dan een 7×7 en dat een 6×36 nog een keer wat soepeler is. Flexibiliteit kan echter ook behaald worden door het weglaten van de stalen kern en deze te vervangen in een touwkern. Dit vind je in de 6×7+pp, de pp staat dan voor polyprop. Vele noemen dit ook +tk (touwkern) of +fe (fasereinlage).

De standaardconstructies zijn 6×7+pp, 7×7, 6×19+pp, 7×19, 6×36, 1×19 en vele andere opties. De kabels kunnen dan ook nog eens gevet of een ongevet geleverd worden. Staat de gewenste constructie niet hieronder? Neem dan contact met ons op want ook in de niet standaard kabels hebben wij uitgebreide keuze.

RVS kabels

Roestvaste varianten van staalkabel worden veelal gebruikt in de buitenomgeving. Dit omdat de corrosieweerstand hoog is en de kabels “mooi” blijven als het gaat om toepassingen als doorvalbeveiliging in bruggen of trappen. Ook zie je in de watersport vele RVS kabels gebruikt. De gangbare constructies in RVS zijn bij ons verkrijgbaar. Dit zijn de constructies 7×7, 7×19, 6x36WS+IWRC en de constructie 1×19.

Kabels met coating

Kabels worden veelal uitgevoerd met een coating. Dit kan zijn om de kabel te beschermen tegen het schuren tegen een scherpe rand. Dit kan echter ook zijn om de kabel een langere levensduur te geven in een dynamische omgeving. De kleur van de coating varieert van transparant naar zwart en van rood tot blauw. Op zoek naar iets bijzonders? Of een coating welke anders is dan de PA, PVC of PP welke gebruikelijk zijn, laat het ons weten.

Zwarte kabels

Binnen de evenementenbranche wordt er gebruik gemaakt van zwarte kabels. Dit zijn kabels welke achteraf voorzien zijn van een zwarte laag. Dit zorgt ervoor dat de kabels vaak ongezien kunnen functioneren. Naast de evenementenbranche worden de zwarte kabels ook veelal gebruikt in kunstwerken, ophangstructuren of andere architectonische toepassingen. Standaard verkrijgbaar in kabels vanaf 3 mm tot en met 10 mm in de constructie 7×19.

Call Now Button