• Nederlands
  • Engels

Over ons

Wie zijn wij?

Roodenberg Staalkabels biedt een breed assortiment staalkabels, “alle” soorten en maten zijn verkrijgbaar, veelal uit voorraad. Daarnaast worden hijs- en hefgereedschappen geleverd en gekeurd.

De kracht van Roodenberg Staalkabels zit vooral in het op maat maken van kabels, waardoor deze voor alle denkbare toepassingen gebruikt kunnen worden. De meeste bewerkingen worden in de eigen werkplaats uitgevoerd, waardoor de leveringstijd kort en betrouwbaar is.
Het personeel bestaat uit circa 40 medewerkers, allen bekwaam in het vervaardigen van de meest uiteenlopende producten, met behulp van vele speciale machines en gereedschappen.

Het basismateriaal dat wordt gebruikt is altijd van de beste kwaliteit.
Leveringen geschieden aan eindgebruikers, overheid, wederverkopers en groothandel.
Roodenberg Staalkabels heeft de ISO 9001-certificering sinds 1995 en is lid van het EKH.

Geschiedenis

Roodenberg BV is opgericht in het jaar 1917 door de gebroeders Roodenberg. Vanuit de vestiging in Santpoort werden ijzerwaren, staalkabel en touw verkocht.

Later, in 1947, verhuisde het bedrijf naar het havengebied van IJmuiden van waaruit steeds meer activiteiten in de visserij en scheepvaart werden ontwikkeld.

In 1957 zette één van de zoons, de heer F.C. Roodenberg de onderneming voort. Het bedrijf ontwikkelde zich in de 70-er jaren tot specialist in het vervaardigen van producten uit staalkabels, waarbij de visserij- en scheepvaartactiviteiten naar de achtergrond verdwenen. Heer Roodenberg begon eigen machines te bedenken en zelf te bouwen, meestal in zijn privégarage.
Menigeen die heer Roodenberg heeft gekend zal zich hem herinneren, werkend aan allerlei machines en uitvindingen tot in de late avonduren.

Vanaf 2000 wordt het bedrijf door een nieuwe leiding voortgezet en ontwikkeld, nog altijd in de filosofie van de heer Roodenberg: betrokkenheid bij de klant en het personeel.

Vooral het testwerk en de ontwikkeling van nieuwe producten hebben speciale aandacht gekregen. Zo zijn ongeëvenaarde producten en assemblages ontstaan.

Call Now Button