• Nederlands

Valstopblokken

Goede valbeveiliging bevat als eerst een goed harnas. Een harnas met een deugdelijk aanhaakpunt vanwaar je de keuze hebt in een val-lijn of een valstopblok. Waar je bij een val-lijn en de valstopblokken met valdemper een stukje vrije val hebt merk je bij een valstopblok met Dyneema band of staalkabel dat het direct ingrijpt als er een te snelle beweging ontstaat. Dit is vergelijkbaar met een autogordel welke direct ingrijpt. Om die reden zijn de blokken met Dyneema en staalkabel het meest multifunctioneel bij lage of hoge hoogtes.

VALSTOPBLOK MET VALDEMPER

De Dynamic Kinetix-valstopblokken hebben 2,5 meter band, valdemper en draaibare veiligheidshaak. Naar wens is de steigerhaak te vervangen door een musketonhaak.

Gekeurd conform EN 360.

VALSTOPBLOK MET DYNEEMA BAND

De Dynamic blokken hebben een Dyneema-band (2 m, 3,4 m of 6 m), aluminium/kunststof behuizing en draaibaar bevestigingspunt. Beschikbaar met Teide haak, Brooks haak of Fuji San haak.

Gekeurd conform EN 360.

VALSTOPBLOK MET STAALKABEL

De Dynamic valstopblokken van deze lijn hebben een gegalvaniseerde staalkabel van 4,5 mm dikte en een kunststof behuizing. Lengtes verkrijgbaar van 10 tot en met 30 meter.

Gekeurd conform EN 360.

Call Now Button